Ulzzang

donderdag 3 november 2011 op 17:17


We blijven in Koreaanse sferen hangen vandaag! Ulzzang is het Koreaanse woord voor 'het beste gezicht'. Tegenwoordig wordt dit woord echter vaak gebruikt om een bekende Koreaanse streetstyle en schoonheidsideaal aan te duiden. Het zijn vooral meisjes die deze stijl aanhangen, maar het is zeker ook niet onbekend bij de jongens. Benieuwd naar wat deze stijl precies inhoud?



Over wat nou precies 'het beste gezicht' is, zijn Koreanen vrij eenstemmig. Voor zowel jongens als meisjes geldt: een hartvormig gezicht, dunne lippen, klein neusje, grote ogen, bleek gelaat en volumineus haar waardoor je hoofd groter lijkt, maar je gezicht kleiner. Dit contrasteert met een tenger figuur, waardoor je een soort 'Bratz'-effect creërt. Kortom: een poppenlook.

Uiterlijk speelt over het algemeen een zeer grote rol in Korea. Ulzzangs zijn vaak zeer populair op school en het is bewezen dat er later meer deuren voor hun opengaan in de arbeidsmarkt.

Veel Ulzzangs danken hun faam aan hun blogs waar ze hun foto's uploaden. De populariteit die ze verkrijgen is vaak zo groot dat ze een heuse -soms gestoorde- fanclub krijgen. In veel gevallen worden deze Ulzzangs daadwerkelijk bekend, doordat ze overgaan op acteer- en/of modellenwerk.

Hieronder paar bekende Ulzzangs (let op de uiterlijke kenmerken!):


Mikki


Lee Da Som


Kim Shin Yeong


Song Chan Ho


Lee Chi Hoon (omg..)


Om de meisjesversie van de Ulzzang-look te creëren is het belangrijk dat je uitgaat van bepaalde 'regels':

- Gebruik circle lenzen. Deze doen de iris van je oog groter lijken waardoor je een poppenblik krijgt.
- Hou de make-up erg neutraal en nude: zorg ervoor dat je gezicht licht van kleur, egaal en mat is door foundation en compact powder. Gebruik het liefst geen rouge. Voor de ogen geld: laat ze 'kaal'. Gebruik mascara op zo'n manier dat je je wimpers NIET krult: gekrulde wimpers geven een meer sexy uitstraling. Met paar 'veegjes' naar buiten toe heb je genoeg. Gebruik wit oogpotlood op de onderste traanrand van je oog en gebruik eventueel eyeliner. De lippen heel zacht in het midden met een kersenrode lippenstift aanzetten door middel van je vingers.
- Wat betreft het haar: volume volume volume! Veel Ulzzangs gebruiken hier pruiken voor, maar je kan je haar ook simpelweg touperen en de onderkant wellicht een beetje krullen.
- Qua kleding kan eigenlijk alles. Baggy, schattig, vrouwelijk: zolang je gezicht maar voldoet aan de bovenstaande eisen, kan er weinig misgaan.


Wat vinden jullie van de Ulzzang-look? Zouden jullie je eraan wagen?



6 opmerkingen:

Anoniem zei

ik weet niet of je het doorhebt, maar je schrijft een beetje voor niets, want niemand reageert.

Leticia zei

Blijkbaar wel, jij reageert (:

Niet dat je bericht heel nuttig of moedig is, anoniempje. Gelukkig kunnen we tegenwoordig makkelijk achter IP-adressen komen.

Umran zei

WOW, ik vind die koreaanse meiden ZOIEZO al mooi, maar wów, deze mensjes zijn echt prachtig :3

Mayu zei

Ik ben zelf een Aziaat, en vindt de Ulzzang-look simpelweg zo onnatuurlijk en 'fake'. Als iedere Koreaan (en andere Aziatische jongeren) zich aan deze look gaat wagen, dan vind ik het gewoon écht zonde. Mensen horen verschillend te zijn, qua uiterlijk en innerlijk, anders is de wereld zo verschrikkelijk saai. De Ulzzang look is voor mij dus echt een no-go. :)

Leticia zei

Weet je, je hebt eigenlijk helemaal gelijk Mayu! Dat zou een mooi en gezond streven zijn. Ik moet wel bekennen dat ik de ulzzang look erg mooi vind, maar het is inderdaad onnatuurlijk. Helaas is dat met het 'simpelste' als make-up gebruik ook, dat zullen we nooit meer voorkomen.

Anoniem zei

ik ben een chinees ik wil EGT SUPER graag ulzzang zijn! maar dat gaat lastig ik ben maar 13 en mag lenzen in van mama... heb best wel lange wimpers dus mascara hoeft dus niet xD ikben vooral dol op hun ogen en vergeet deulzzang boys niet... wah~ :3 heel veel ulzzangs hebben waarschijnlijk ook aan plastische chirurgie gedaan. ik snap niet wrm ze datdoen. ulzzang betekend anders niets voor nix "best face"en dat ben je al van jezelf :)

Een reactie posten