Koreaans recept: Dakkangjung

donderdag 3 november 2011 op 14:55


Eten is een grote hobby van mij en koken één van mijn lievelingsbezigheden, dus ik zal vaak mijn favoriete recepten plaatsen. De recepten lopen erg uiteen en komen uit verschillende landen: veel diversiteit dus! Dit keer: Dakkangjung, Koreaanse zoete en krokante kippenvleugels.



Ik heb dit recept van maangchi.com, een kooksite van een Koreaans vrouwtje die erg gepassioneerd is wat betreft de keuken van haar vaderland.
Dakkangjung kun je een beetje vergelijken met KFC hotwings, maar dan met een zoet en licht pittig sausje erbovenop die de smaak compleet omgooit. Lekker als bijgerecht of met rijst en een gegarandeerd succes bij visite!



Ingrediënten voor 4/5 personen
• 40 kippenvleugeltjes en pootjes
• Bloem en zetmeel
• 2 eieren
• Zwarte peper, bruine suiker, zout
• Plantaardige olie
• Gember
• Soja saus
• Maïs siroop (verkrijgbaar in de toko of in een Amerikaanse winkel onder de naam 'corn syrup')
• Azijn
• Pinda´s en sesamzaadjes
• Gedroogde chilivlokken(en anders dunne, rode pepertjes)


Bereiding
1. Maak de kip goed schoon onder de kraan en doe de kip in een grote kom. Voeg 2 theelepels zout toe, 1 theelepel zwarte peper, 2 eieren en een mix van een halve kop bloem en een halve kop zetmeel. Meng dit met je handen door de kip.
2. Vul een grote pan met voldoende olie. Laat de olie heel heet worden en doe dan de kip erin. Laat de kip 5 minuten aan één kant bakken en keer ze daarna om. Laat de kippenvleugels doorbakken tot ze goudbruin van kleur worden. Daarna uit de pan halen, op een servet leggen en laten afkoelen. Bak ze hierna wéér op dezelfde manier voor optimaal krokant resultaat.
3. Zet een diepe wokpan klaar voor de saus en doe 1 kop water erin om het te laten koken.
4. Pel de gember en spoel het goed af, snij het vervolgens in dunne plakjes en doe dit in het kokende water.
5. Voeg vervolgens twee eetlepels sojasaus toe, 1 kop bruine suiker, ¼ kop azijn en laat dit even koken
6. 5 minuten later moet je een kop maïs siroop toevoegen en laat het geheel nog steeds aan de kook voor een half uur.
7. Om te zien of de saus goed is, moet je na een half uur een lepel saus pakken en het laten vallen in de pan. De saus moet niet te dik zijn, maar wel een klein beetje stroperig. Te dik? Voeg een beetje water toe. Te dun? Voeg meer suiker toe. Doe daarna het vuur uit.
8. Doe de kip in een grote kom, voeg de saus eraan toe samen met 1 kopje pinda’s, ½ eetlepel gedroogde chili vlokken en een halve kop sesamzaadjes. Mix het goed door elkaar.

Tast toe!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten