De Illuminati theorie in een notendop

maandag 24 oktober 2011 op 13:27


De Illuminati. Een term die je de laatste tijd vaak te pas en te onpas hoort. In serieuze gesprekken, op een spottende manier, in muziek.. Een term die veel mensen associëren met paranoïde gedrag. Het betreft hier een theorie die je niet zomaar 1,2,3 kunt snappen, een theorie die vooral in het begin als waanzin klinkt en een theorie waarvoor je lappen tekst moet doorspitten. Laten we daarom beginnen met een korte inleiding om interesse op te wekken..


Of je er nou in gelooft, in wilt gaan verdiepen of het als klinkklare onzin ziet, het blijft een interessant onderwerp. Misschien ben jij wel één van de mensen die bij nul begint, zoals ik een anderhalf jaar terug. Ik weet daarom uit ervaring dat dit onderwerp in het begin iets voor verwarde en paranoïde mensen lijkt, vooral omdat mensen vaak bij hoofdstuk tien beginnen in plaats van bij het begin. Ook is het in het begin misschien wat eng of confronterend, maar die gevoelens maken gauw plaats voor eventuele bewustwording en rust. Ik moet vooraf eerlijk bekennen dat dit onderwerp toegankelijker is voor gelovige mensen dan voor niet-gelovigen, omdat het uiteindelijk een theorie is die als basis religie bevat. Al met al is het het belangrijkste om deze theorie met een open mind te benaderen. Gooi dus van tevoren al je vooroordelen aan de kant. Dit is een theorie waarbij je diep moet nadenken en waarbij je beeldspraak moet herkennen. Ik zal de theorie deels op een objectieve manier voor jullie proberen te benaderen.

Je moet je voorstellen dat zolang er aanhang in geloof en religie bestaat, er ook tegenstanders bestaan. Je hebt passieve tegenstanders, maar ook actieve tegenstanders. De Illuminati behoort tot de laatste categorie. Zij bestaan al honderden jaren en zijn erop uit om religie op welke manier ook zwart te maken en om zeep te helpen. Je kan dit op twee manieren opvatten:
1. Ze vinden geloof onzin en willen het daarom zo snel mogelijk uit de wereld hebben
2. Ze zijn de échte tegenstanders van het geloof, de 'slechteriken', en willen er alles aan doen om de mens afstand te laten houden van het geloof en van de kans om de hemel te betreden.

Waarschijnlijk klinkt nummer 1 op het eerste gezicht veel toegankelijker en nummer 2 als één of ander filmscenario, maar je moet je bedenken dat de wereld je verstand soms te boven gaat. Dat niet alles schone schijn is en dat de kern en het moraal van films nog altijd gebaseerd is op realiteit.

En met het bovenstaande is in het kort eigenlijk de basis van deze theorie gezet. Hieronder een toelichting.

De Illuminati is dus al erg oud en heeft in de loop der jaren manieren gecreëerd om hun doel te bereiken. Denk bijvoorbeeld aan oorlogen: op de één of andere manier gaat een oorlog negen van de tien keer om geloof, of beter gezegd: om de strijd welk geloof het best is. Het uitspelen van geloven ten opzichte van elkaar is een mooie manier om religie in een slecht daglicht te plaatsen, om constant spanning te creëren tussen de mens en om de mens dingen te laten doen (denk: mensen ombrengen bijvoorbeeld) die eigenlijk tégen het geloof ingaan.

We leven in de 21ste eeuw en media speelt een grote rol in het dagelijkse leven van de mens. Een prima middel (ook voor de Illuminati) om dus een groot publiek te bereiken. We kunnen niet ontkennen dat de media veel invloed op ons uitspeelt. Krijgen we vaak genoeg hetzelfde beeld vanuit steeds hetzelfde perspectief voorgeschoteld, dan zijn we geneigd om onze visie daarop af te stemmen. Voorbeeld: we worden in het nieuws overladen met berichten van Marokkaanse hangjongeren en met extremistische 'islamitische' terroristen. Wat hebben die twee groepen zogenaamd gemeen? Juist, de islam als religie. Eerste conclusie van het menselijke brein: er deugt dus iets niet aan dat geloof, telkens dezelfde overeenkomst, dit betekent iets. Gaat best makkelijk, hè? Ditzelfde werd gedaan met de ophef rondom joden tijdens WO II (hoe was men anders in staat om met gezond verstand uit te gaan van de onnozele woorden van een dikbesnorde man?) en met de ophef rondom te katholieke kerk.

Of wat dacht je van de focus die tegenwoordig op oppervlakkige zaken wordt gelegd door de media? Door al die 'perfecte' modellen op TV wordt ons beeld van de realiteit verstoord. Gevolg: veel bezighouden met en aanpassing van ons uiterlijk. Dieper gevolg: Focus op het oppervlakkige, verwaarlozing van het belangrijke in het leven. Nog een voorbeeld: Programma's en videoclips van bijvoorbeeld Lady Gaga waarin veelvuldig seks (en dan vaak op ordinaire en gemakzuchtige wijze) wordt verwerkt. Waarin kom je seks tegenwoordig niet tegen? Gevolg: door zo vaak seks aan te kaarten en op zulke makkelijke manieren, gaan we teveel waarde eraan hechten en een versimpeld, los en verstoord beeld krijgen van seks. Dieper gevolg: verwaarlozing van het belang en de waarde rondom seks en steeds vroegere leeftijden waarop seks wordt beoefend. Verwaarlozing van geloofsregels.



Allemaal tastbare en realistische bewijzen die laten zien dat de mens op lange termijn makkelijk beïnvloedbaar is. Het is naïef om te denken dat hier niet op zowel positieve als negatieve manier gebruikt van wordt gemaakt. De Illuminati theorie gaat er vanuit dat dit vaak op negatieve wijze gebeurd om zo de mensen van het geloof af te houden of ze slechte gelovig te laten maken. En daar gaan ze erg ver in, zo ver dat het op gegeven moment vergezocht lijkt. Wat de Illuminati weer goed uitkomt omdat hen doorgronden te moeilijk wordt en iets wat voor 'gekke mensen' is.

Maar goed, dit is slechts 1/100ste deel van het hele verhaal. Ik heb misschien meer kennis over dit onderwerp dan een gemiddeld persoon, maar te weinig kennis om alle aspecten te belichten. Daarvoor verwijs ik jullie door naar Alatoerka, een site die is opgericht door een vriendin van mij samen met haar man. Ze verdiept zich in veel onderwerpen en zo ook in de Illuminati. Zij is degene geweest die mij in aanraking met dit onderwerp heeft laten komen. Ze heeft onderhand het onderwerp keurig in een stuk of dertig overzichtelijke hoofdstukken verdeeld, waar nog steeds hoofdstukken en toelichtingen bijkomen die je stapsgewijs en gedetailleerd vertellen over de Illuminati. Ze schrijft vooral vanuit islamitisch perpectief, maar haar teksten zijn ook nuttig voor andersgelovigen.

Onthou dat dit onderwerp vaak veel beeldspraak bevat en dat opmerkingen nooit op zichzelf staan, maar in een context. Daar moet je rekening mee kunnen houden wil je dit onderwerp snappen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten